Burda Style Magazin 2022/08
november 27, 2023

ÍGY KÉSZÜL A MEGKÖTŐ

Nőies részlet: a megkötő

Nemcsak praktikus funkciói vannak, a ruhák és blúzok záródását biztosító megkötők és gombok hangulati elemként az öltözék stílusát is formálják.

Még több információt találsz ebben a lapszámunkban:

Burda Style Magazin 2024/03

https://www.burdawebshop.hu/202403

03burda_step1_FiN másolat másolata

1.SZABÁS; A kész szélesség négyszeresét szabd ki ferde vagy egyenes szálirányban. Vastagabb anyagból szélesebb megkötőt tervezz, minél vékonyabb az anyag, annál keskenyebb lehet a pánt. Szabókerék segít az egyenes szabásban.

03burda_step2_FiN másolat másolata

2. PÁNT HOSSZABBÍTÁSA; Több darabból hosszú megkötőket összevarrással készíthetsz: színt színnel szemben, egymásra merőlegesen fektesd a pántokat, ferdén varrd össze, mint egy derékszögű vonalzó átfogóját. Így nem lesz vastag a ráhagyás szétvasalás után.

03burda_step3_FiN másolat másolata

3. SZÉLEK BEVASALÁSA; A hosszanti széleket egymás után hajtsd be fonákoldalára legfeljebb a pánt középvonaláig, és vasald le őket, majd hajtsd félbe színével kifelé, és ismét vasald le a pántot.

03burda_step4_FiN másolat másolata

4. VARRÁS; A bevasalt széleket gombostűzd össze és keskenyen varrd egymásra, vagy tűzd le körben a pántot (minden szélét). Ügyelj, hogy pontosan illeszkedjenek a szélek.

03burda_step5_FiN másolat másolata

5. KIFORDÍTOTT MEGKÖTŐ; Látható varrás nélkül is készülhet megkötő. Hajtsd össze a pántot hosszában színt színnel szemben, a hosszanti és egyik keskeny szélét varrd össze. Vágd keskenyre a ráhagyást – átlátszó anyagnál fontos, hogy egyenletesen -, fordítsd ki egy fakanál nyelére vagy hurkapálcára húzva.

Weboldalunk bizonyos funkcióinak működéséhez és a célzott hirdetésekhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. A sütikről, engedélyezésükről és tiltásukról itt olvashat bővebben. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás