Aenne Burda1909-2005

szerző: 2009. szeptember 11. 13:15:05

Minden nő élete kész regény. A történetek persze különbözőek. Aenne Burda élete - igazi sikertörténet. Azzá tette a burda és a többi lap hátterében álló vállalkozó kedv, kemény kitartás, akadályt nem ismerő bátorság. Hisz kellett ahhoz kurázsi, hogy kevéssel a háború után valaki divatlapot alapítson, sőt mindjárt szabásmintát mellékeljen a ruhákhoz.

 

Hirdetés (x)

Ahogy ahhoz is, hogy a ma már 89 országban, 16 nyelven megjelenő magazint Rajssza Gorbacsova meghívására méga rendszerváltás előtt személyesen vigye el az akkor még Szovjetunióba. Hasonlóan Coco Chanelhez, Aenne Burda is a divat nagy, mert nemcsak a változó trendeket, hanem az öltözködés egész szemléletét alapjaiban megújító személyisége. Mégis, ha majd egyszer valaki megírja az életét, a kivételes, de azért minden ízében női történetben természetesen szó lesz családról és szerelemről.

 

A burda kezdeteEgy újabb állomás a burda életében

 

 

A kislány Aenne Burda és családjaA szerény körülmények közé született offenburgi Anna

Lemminger 1931-ben lesz Dr. Franz Burda nyomdász és lapkiadó felesége. Felnevel három fiút, s 1994-ben kezükbe adja a stafétabotot.

 

                                                                         

                                                                                                                                    

 

 Ma Hubert Burda irányítja a médiabirodalommá fejlődött kiadót. És Aenne Burda életének igaz történetében szó lesz, nem is kevés, a barátságról. A sikerei csúcsán is szolidan élő asszony derűs személyiségével, pozitív kisugárzásával, mások irántiérzékenységével méltán vívta ki környezete szívélyes szeretetét. Arra, hogy egyike volt a legjobb barátnőknek, életműve a bizonyíték. A velünk maradó, nevével fémjelzett újság, amely hónapról-hónapra alapítójának önzetlen bőkezűségével osztja meg nők millióival a szépség és a harmónia, a kellemes közérzet és az önbecsülés értékes titkait. Köszönet érte.

 

 

Aenne BurdaLapunk alapítója, Aenne Burda2005. november 3-án reggel, életének 97. évében elhunyt.

Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0)
Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe Kéjük regisztráljon
Divat augusztusban »

Jooble állásajánlatok